100 jaar nieuwsbriefVia onderstaande link kunt u de 100 jaar nieuwsbrief downloaden. Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

 • De bouwgeschiedenis van de SUW
 • Wethouder Mariette de Visser van gemeente Het Hogeland
 • Andere tijden, andere uitdagingen
 • Wiebe Zorge, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de SUW

100 jaar nieuwsbrief


Nieuwsbrief juni 2019Via onderstaande link kunt u hier de nieuwsbrief van juni 2019 downloaden. Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Beleidsplan SUW
 • 100 jaar SUW!
 • Afscheid van Cor en Stienko Sietsema
 • Hoe moeten we onze huurders bedienen?
 • Menkema: kunststofkozijnen en gescheiden ventilatie

Nieuwsbrief juni 2019


Project MaarwegArtist impressions en plattegrond van project Maarweg gepresenteerd op de inloopmiddag.


Plan Menkema massaal achter komst eigen AEDDe gemeente Het Hogeland heeft het kastje betaald, de woningstichtingen SUW en Marenland gezamenlijk de AED en de buurt Menkema in Uithuizen heeft gezorgd dat er bijna dertig buurtbewoners zijn die nu bij een hartstilstand directe hulp kunnen bieden. Voorzitter Edwin Balkema van de buurtvereniging en zelf werkzaam op de in Uithuizen gestationeerde ambulance weet hoe belangrijk een AED kan zijn.

Nieuwsbericht Ommelander Courant: Plan Menkema massaal achter komst eigen AED


Nieuwsbrief december 2018Via onderstaande link kunt u hier de nieuwsbrief van december 2018 downloaden. Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Claim-actie immateriële schade door aardbevingen
 • Jan Dunning, nieuwe commissaris van de SUW
 • Ontwikkelingen aan de Maarweg
 • Marieke Middendorp, coördinator financiën en bedrijfsvoering bij de SUW

Nieuwsbrief december 2018


Uitnodiging voor inloopmiddag i.v.m. nieuwbouw DepartementsstraatDe gemeente Eemsmond werkt samen met de Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) aan een nieuwbouwplan voor de Departementsstraat te Uithuizen. Dit plan houdt in dat op deze locatie 7 starterswoningen zullen worden gerealiseerd. Het plan voor de starterswoningen zal worden gecombineerd met een uitbreiding van Technisch Centrum Jansen op de hoek Hogelandsterstraat/Departementsstraat.

Hiervoor organiseren we een inloopmiddag. Op woensdag 26 september 2018 kunt u kennis maken van de plannen in de De Butler. Hoofdstraat West 46 te Uithuizen tussen 16.00 en 18.00 uur.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw R. Uilenberg-Buist van de gemeente Eemsmond (tel 0595 437 555) of de heer J. Kamp van SUW (0595 432560).

Voor meer informatie zie 7 nieuwe starterswoningen aan de Departementsstraat te Uithuizen


7 nieuwe starterswoningen aan de Departementsstraat te Uithuizendepartementsstraat

Stedebouwkundig

De stedebouwkundige structuur van Uithuizen is die van kleine woningen in Groninger rode steen. De Departementsstraat is een verbindingsroute van de Hogelandsterstraat naar de Schoolstraat cq historisch centrum. De nieuwe woningen van de Departementsstraat zijn kleinschalig, bestaande uit begane grond met een verdieping. Er is een opdeling in verschillende panden door twee kleuren baksteen. Het is wonen aan de straat zonder voortuinen. Achter de woningen bevindt zich een ontsluitend achterpad met een gemeenschappelijke tuin. Aan deze tuin liggen de bergingen van de woningen ontsloten door een voetpad.

situatie_departmentsstraat

De woningen

De keuken van de woning is aan de straat gelegen, de woonkamer aan de achterkant. De woonkamer heeft een terras bereikbaar door middel van openslaande deuren. Het portiek van de woning komt uit op een halletje met wc en trap naar de verdieping. Op de verdieping bevinden zich een grote en kleine slaapkamer, vanuit de overloop bereikbaar. Ook bereikbaar vanuit deze overloop is de badkamer met plek om te douchen, wastafel en wasmachine aansluiting. De kleine slaapkamer aan de achtergevel heeft een balkon over de gehele breedte van de woning en is ca 1.30m diep.

Materialen van de woningen

De woningen zijn gebouwd van prefab beton elementen met prefab betonvloeren en prefab geïsoleerde dakelementen. Op het dak liggen vlakke betondakpannen in antracietkleur gecombineerd met zonnepanelen. De achtergevel van de kleine slaapkamer is van houtskeletbouw met rabatdelen in diverse kleuren. De fundering bestaat uit betonpalen en geïsoleerde betonnen randbalk. De buitengevels van de woningen zijn van prefab beton met steenstrips in rood en bruin genuanceerde kleur. De kozijnen, ramen en deuren zijn van hout met isoleerde beglazing.

Aardbevingsbestendigheid

De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd volgens het advies van de NAM, boekwerk aardbevingsbestendig bouwen NAM Assen 2017(Het slimme bouwen) en het advies van de betreffende constructeur.

Installaties woningen

Uitgangspunt is het “gasloos” wonen. Verwarming en elektra door middel van zonnepanelen en overige voorzieningen in overleg met de installateur.
De woning wordt geïsoleerd en gebouwd volgens de eisen van het bouwbesluit.


Huurders van de SUW kunnen via de huurders organisatie kosteloos emotionele schade claimen bij de NAMDe SUW ondersteunt de huurdersorganisaties en de Woonbond in hun actie om huurders te activeren om emotionele schade te claimen die is ontstaan door de aardbevingsproblematiek. In juli staat een caravan – de Claim-car – op diverse locaties. Daar kunt u zich laten informeren over of en hoe u uw claim kunt indienen. Op zaterdag 21, dinsdag 24 en zaterdag 28 juli staat de Claim-car in Uithuizen.

Waar en wanneer staat de Claim-car in Uithuizen?

Zaterdag 21 juli
op de weekmarkt op het Kerkplein van 9.00 – 16.00 uur.

Dinsdag 24 juli
op de Blink van 11.00 – 17.30 uur.

Zaterdag 28 juli
op de weekmarkt op het Kerkplein van 13.30 – 16.30 uur.

Folder Aardbevingsschade nieuws
Persbericht Immateriële schade
Tourschema en cartoon immateriële schade


Nieuwsbrief april 2018Via onderstaande link kunt u hier de nieuwsbrief van april 2018 downloaden. Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Harry Oosting, de eerste directeur-bestuurder van de SUW
 • Bezorgheid na uitlatingen minister Wiebes
 • Vochtproblemen in uw woning
 • Miranda Slob, nieuwe voorzitter Oet en Thoes
 • Pia en Heertje Molenkamp

Nieuwsbrief april 2018